Het Dispuut

God staat centraal

Centraal in het Vondels Gysbreght van Aemstel staat het vertrouwen in de zinvolheid van Gods bestuur:

     Onsterfelijcke Godt heeft alles in zijn hant (vers 1648) en
     Want Opperste beleit zijn zaecken wonderbaer (vers 1831)

En zo geloven wij ook: God heeft een plan met ons en zal uiteindelijk allen ten goede keren.

Activiteiten

A.E.M.S.T.E.L. onderscheidt zich door elke woensdagavond met elkaar te eten. Daarna gaan we samen richting de verenigingsavond of de geliefde dispuutslocatie voor een dispuutavond. De dispuutavonden staan volledig in het teken van ons mooie dispuut. We ontmoeten elkaar, genieten van koffie, koek & thee (KoKoThee) en nemen tijd voor aanbidding. Daarna hebben we een kort dispuutmoment en gaan we uiteen in kringen om op persoonlijkere wijze van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen in ons geloof.

Naast de woensdagavonden hebben we dispuutweekenden, waaronder een buitenlandweekend, maandelijkse dispuutborrels, A.E.M.S.T.E.L.-specials, zoals een avond comedy, poolen, zwemmen, Amsterdam Light Festival en nog veel meer. Regelmatig ontstaan er ook spontane studeersessies, cocktailavonden, bingeavonden, etentjes en andere leuke activiteiten. Op zondagen zijn er altijd wel mensen om samen mee naar de kerk te gaan.

Eén van de hoogtepunten van het jaar is toch zeker de zomervakantie. Samen op reis naar een bestemming hier ver vandaan. Zon, zee, strand, chillen, goede gesprekken, poolparty’s, biertjes, cocktails, diners en een hoop gezelligheid!